www.xaviercorretger.cat - Tel. 972 20 19 21

Dedicats a la visió, compromesos a cuidar-la.

Serveis

Mida del text A A A

Abans de prescriure unes lents de contacte és necessari que vostè passi una exploració ocular complerta. No s´hauria d´adaptar cap lent de contacte si abans no s´ha fet una bona exploració ocular. Vosté i el seu metge hauran de parlar de quin tipus de lent de contacte s´ajusta més a les seves necessitats. El seu oftalmòleg determinarà la correcció óptica que vostè necesita i farà una exploració de les seves parpelles i els seus ulls per a valorar la presencia de possibles al.lèrgies o infeccions. També es determinarà la curvatura del seu ull i altres exploracions complementaries.
Les lents de contacte, tant dures com toves es mantenen al seu lloc adherint-se a la pel·lícula lacrimal que normalment cobreix la part davantera del seu ull. Una membrana que revesteix la meitat anterior de l´ull i la part interna de la parpella i que s´anomena conjuntiva farà impossible que la lent de contacte se´n vagi darrera l´ull o es perdi a qualsevol lloc que no sigui sota la parpella.
Després de l´adaptació de les lentilles pot sentir un desconfort, però no hauria de tenir dolor. A mesura que s´acostumi a dur-les, podrà incrementar-ne el temps d´ús i les molèsties aniran disminuint fins que arribi a un màxim temps d´ús. Això pot suposar uns tres a quatre dies per a les lents de contacte toves i de dos a quatre setmenes per a les dures.
El període de temps màxim que un pacient podrà portar les lents de contacte varia. No obstant no s´aconsella dur-les més de 10 a 12 hores sense descans. Durant el període d´adaptació podrà tenir alguns símptomes com llagrimeig, augment del parpalleig, sensibilitat a la llum, visió borrosa transitòria o una discreta vermellor de l´ull. Tots aquests símptomes son transitoris i haurien de desaparèixer després de la tercera setmana. Si no és així contacti amb els seu oftalmòleg i notifiqui-ho.
Tots els pacients hauran d´estar alerta de qualsevol signe d´infecció, erosió cornial o inflamació.
Un petit percentatge de pacients no seran bons candidats per a l’ús de lents de contacte. Algunes alteracions oculars que poden interferir en l’us satisfactori de les lents son l’ull sec, les al•lèrgies oculars o les inflamacions palpebrals o oculars cròniques entre d’altres. Consulti al seu oftalmòleg si vostè és un bon candidat a a portar lents de contacte.

Gran Via Jaume I. 29 4rt - 1ª (17001) GIRONA Tel. 972 20 19 21
info@xaviercorretger.cat  |  avís legal  |  política de privacitat  |  política de cookies  |  enllaços d'interès  |  crèdits