www.xaviercorretger.cat - Tel. 972 20 19 21

Dedicats a la visió, compromesos a cuidar-la.

Serveis

Mida del text A A A

Què és el glaucoma?

El glaucoma és una malaltia progressiva on la pressió interna de l´ull sol estar augmentada, causant una lesió a les fibres del nervi òptic i que pot conduir a una pèrdua permanent de visió. El glaucoma és una de les causes més freqüents de ceguesa i pèrdua visual al nostre país avui dia, afectant un tres percent de la població de més de 40 anys. Els individus que tenen un especial risc per a tenir glaucoma son els que tenen una història familiar de glaucoma, els pacients diabètics i la gent amb miopia elevada o que han sofert una contusió prèvia a l´ull.

Quina és la causa del glaucoma?

A la part del davant del nostre ull hi ha una estructura anomenada càmera anterior. Normalment el líquid clar dins el nostre ull circula cap a dins i després cap a fora d´aquesta càmera. En pacients diagnosticats de glaucoma la pressió dins l´ull augmenta quan els conductes que permeten en circumstàncies normals que el fluid dreni, es bloquegen. Ningú sap ben certament perquè passa això, però si no s´aconsegueix controlar la pressió esdevé una pèrdua permanent de visió.

Quins són els símptomes?

El tipus més freqüent de glaucoma es desenvolupa gradualment i sense símptomes. Per això alguns professionals es refereixen a ell com “ El lladre amagat de la visió”. La majoria de la gent no s' adona que té la malaltia fins que nota que la visió dels costats comença a fallar. Sense tractament, el glaucoma continuarà la seva progressió afectant tant la visió lateral com la central i eventualment causarà ceguesa.
Un altre tipus més rar de glaucoma es desenvoluparà ràpidament i amb símptomes que inclouen visió borrosa, pèrdua de la visió lateral, visió d´anells colorejats al voltant de les llums i dolor o vermellor dels ulls.

Com es diagnostica el glaucoma? Com puc protegir la meva visió?

Els estudis han demostrat que la millor manera de controlar el glaucoma és una detecció i tractament precoç d´aquest, abans que causi una major pèrdua de visió. Una exploració ocular general per l´oftalmòleg pot detectar la malaltia. Hi ha moltes proves no doloroses que mesuren la pressió de l´ull, la salut del seu nervi òptic i que controlen i monitoritzen els canvis a la seva visió central i lateral. Després del diagnòstic inicial, el seu oftalmòleg decidirà quines visites caldrà fer per prevenir la pèrdua de la seva visió.

Quines són les opcions terapèutiques?

Si bé no hi ha cura per al glaucoma, amb la detecció i el tractament precoç, el glaucoma pot controlar-se i prevenir la pèrdua de la visió. Per a la majoria de gent l´ús de medicaments en forma de gotes oculars ajuda a controlar la pressió ocular i millorar el drenatge del fluid dins l´ull. El seu oftalmòleg pot també recomanar el tractament amb làser o bé la cirurgia per a obrir les vies de drenatge del fluid intraocular.

Gran Via Jaume I. 29 4rt - 1ª (17001) GIRONA Tel. 972 20 19 21
info@xaviercorretger.cat  |  avís legal  |  política de privacitat  |  política de cookies  |  enllaços d'interès  |  crèdits