www.xaviercorretger.cat - Tel. 972 20 19 21

Dedicats a la visió, compromesos a cuidar-la.

Serveis

Mida del text A A A

Què és una cataracta?

Una cataracta és l´opacificació del cristal.lí clar normal de l´ull, que impedeix que la llum entri bé a l´ull per a ser enfocada com cal a la retina. El cristal.lí perd la seva flexibilitat, augmenta de tamany i s´opacifica de forma natural amb l´edat, donant com a resultat una reducció progressiva de la visió. Les cataractes afecten prop del 75 percent de la població de més de 75 anys als països desenvolupats.

Quins són els factors de risc de les cataractes?

Les cataractes formen part del procés d'envelliment normal de l'ull, per tant, l'edat és el factor de risc més important. L'exposició perllongada a llum ulltraviolada, el tabac, l'alta miopia, prendre alguns medicaments com els corticoids durant força temps, la historia familiar i algunes malalties inflamatòries oculars o generals com la diabetis són altres dels factors de risc coneguts per al desenvolupament de les cataractes. Als pacients joves les cataractes poden ser congènites o ser el resultat d´un traumatisme.

Quins són els símptomes?

Els símptomes afecten sovint la vida diària i inclouen canvis freqüents de correcció de les ulleres, visió borrosa o emboirada i una sensibilitat a la llum augmentada; els colors semblen apagats i descolorits i és difícil llegir, mirar la televisió o conduir al vespre.

Com es diagnostiquen les cataractes?

El seu oftalmòleg serà capaç de veure si vostè té una cataracta durant una revisió general. Les cataractes es detecten fàcilment i vostè i el seu metge decidiran junts si la seva visió pot millorar-se amb un canvi d´ulleres o si és el moment de considerar la cirurgia.

Quines són les opcions terapèutiques?

Quan es desenvolupen les cataractes fins al punt d´interferir amb les activitats diàries o amb el que més li agradi fer s´aconsella el tractament quirúrgic. La cirurgia de la cataracta és una de les intervencions més segures i efectives de les que es realitzen actualment. L´avançada tecnologia utilitzada durant la cirurgia pot restaurar una bona visió i permetre un estil de vida actiu.
Les cataractes es treuen a través d´una ferida microscòpica i a continuació s´implanta un cristal.lí artificial anomenat Lent Intraocular (LIO) per a substituir el cristal.lí original opacificat. Tot això es fa amb una cirurgia ambulatòria. La majoria de pacients son capaços de retornar a les seves activitats quotidianes molt aviat i amb una visió clara.
El Dr. Corretger és un dels especialistes de referència en aquest tipus de patologia a l'Hospital Clínic de Barcelona i ha participat en cursos i programes de formació en aquesta especialitat.

Gran Via Jaume I. 29 4rt - 1ª (17001) GIRONA Tel. 972 20 19 21
info@xaviercorretger.cat  |  avís legal  |  política de privacitat  |  política de cookies  |  enllaços d'interès  |  crèdits