www.xaviercorretger.cat - Tel. 972 20 19 21

Dedicats a la visió, compromesos a cuidar-la.

Serveis

Mida del text A A A

Ptosi palpebral

La ptosi palpebral significa la caiguda de la parpella superior d'una persona, i pot ser uni o bilateral.
Aquest descens de la parpella pot provocar una reducció del camp de visió quan obstrueix total o parcialment la pupil.la. Els pacients amb ptosi sovint tenen dificultats per a mantenir les parpelles obertes, i per a compensar-ho solen arquejar les seves celles en un esforç per a elevar la parpella caiguda. En casos severs la gent amb ptosi pot arribar a necessitar aixecar la parpella amb els dits per a veure-hi. Els nens amb ptosi palpebral poden desenvolupar un "ull gandul" o patir un retard en el desenvolupament de la seva visió.

Quina és la causa de la ptosi?

Les causes són moltes, incloent la debilitat muscular associada a l'edat, alteracions congènites del múscul encarregat d'elevar la parpella, traumatismes o malalties neuromusculars. La causa més freqüent és la associada a l'envelliment. A mesura que fem anys els tendons que s'enganxen al múscul elevador de la parpella es poden desinserir i fer que la parpella caigui.

Pot corregir-se la ptosi?

Sí. La ptosi es pot corregir amb una intervenció que sovint consisteix en reforçar o reinserir aquests tendons que s'han desinserit del múscul elevador de la parpella. En casos severs, quan aquest múscul elevador està molt debilitat es fa una suspensió del múscul palpebral cap a la musculatura frontal, que permetrà elevar la parpella. L'objectiu és sempre aconseguir una elevació de la parpella que permeti un camp de visió complet i una simetria amb la parpella superior de l'altre costat.

Gran Via Jaume I. 29 4rt - 1ª (17001) GIRONA Tel. 972 20 19 21
info@xaviercorretger.cat  |  avís legal  |  política de privacitat  |  política de cookies  |  enllaços d'interès  |  crèdits