www.xaviercorretger.cat - Tel. 972 20 19 21

Dedicats a la visió, compromesos a cuidar-la.

Serveis

Mida del text A A A

Què son els errors refractius?

Els errors refractius son molt freqüents i inclouen la miopia, la hipermetropia, la presbícia i l’astigmatisme. La majoria de la gent en tenen un o més d’aquests. La majoria dels errors refractius poden corregir-se amb ulleres o lents de contacte, i alguns també amb cirurgia refractiva.

Què és la miopia?

Si vostè té miopia pot veure els objectes propers de forma clara, però els que son més allunyats de forma borrosa. La miopia passa quan l'ull és massa llarg, i pot tenir diferents graus, de mínima a extrema. Quan més miop sigui l'ull pitjor serà la visió dels objectes llunyans i més a prop hauran d’estar per a que els pugui veure clars.

Què és la hipermetropia?

Si vostè té hipermetropia i aquesta no és molt alta, pot veure els objectes allunyats de forma clara, però els propers els veurà borrosos. La hipermetropia passa quan l'ull és massa curt per a que els rajos de llum s'enfoquin clarament a la retina.

Què és l'astigmatisme?

Si vostè té astigmatisme, la superfície de l'ull (la còrnia) no és perfectament rodona, sinó que és més ovalada i no permet enfocar tots els rajos lluminosos correctament a la retina. L'astigmatisme poques vegades es veu de forma aïllada, habitualment acompanya a la miopia o la hipermetropia.

Què és la presbiciaa?

Si vostè té presbícia ha perdut total o parcialment la capacitat per a enfocar els objectes propers. Molta gent entre 40 i 50 anys quan se’n dóna compte per primera vegada que no poden llegir o veure amb claredat objectes a prop seu. Les lletres de la guia telefònica o del mòbil son “massa petites” o cal allunyar el diari molt més del que és habitual per a poder llegir-lo. Alhora, la capacitat per a enfocar els objectes llunyans és normal o lleument disminuïda.


.

Gran Via Jaume I. 29 4rt - 1ª (17001) GIRONA Tel. 972 20 19 21
info@xaviercorretger.cat  |  avís legal  |  política de privacitat  |  política de cookies  |  enllaços d'interès  |  crèdits